Το Terrae Κουρασάνι είναι έγχρωμος σοβάς φινιρίσματος που αντικαθιστά το τελευταίο στάδιο του σοβατίσματος (ψιλός σοβάς ή μάρμαρο) καθώς και το βάψιμο.

Είναι οικολογικό υλικό, με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα σε φυσικούς και γήινους τόνους. Βασίζεται στο παραδοσιακό κουρασάνι, γνωστό από την αρχαιότητα και ως Ρωμαϊκό κονίαμα (με τη σειρά του και αυτό βασισμένο στο αρχαίο ελληνικό δυαδικό τσιμέντο).

Περιγραφή


Το Terrae Κουρασάνι είναι υδραυλικό κονίαμα με σύνθεση από ασβέστη με την προσθήκη ποζολανικών υλικών όπως λάβα και κεραμάλευρο. Μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε κάθε είδους τσιμεντοκονίαμα ή ασβεστοκονίαμα. Για τοποθέτηση σε άλλου είδους επιφάνειες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα αστάρια ή/και πρόσθετα.

Η σύνθεση του Terrae Κουρασάνι είναι βασισμένη σε φυσικές πρώτες ύλες και ο χρωματισμός του οφείλεται στα φυσικά αδρανή του επιλεγμένου χρώματος (κεραμάλευρο, αλεσμένα μάρμαρα και άλλα πετρώματα). Σε κάποια χρώματα έχουν προστεθεί και φυσικές ανόργανες χρωστικές.

Εφαρμογές


Είναι ένα ευέλικτο υλικό που είναι κατάλληλο για διάφορα φινιρίσματα και τεχνικές. Το ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα είναι συμβατό με παραδοσιακές και μοντέρνες εφαρμογές, ενώ αποτελεί κατάλληλο υλικό για οικολογικές και βιοκλιματικές κατασκευές. Τα χρώματα έχουν φυσικούς, γήινους τόνους και μια τελική επιφάνεια με ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα με διαβαθμίσεις του χρώματος (σύννεφα , νερά).

Εξασφαλίζει μεγάλη ικανότητα διαπνοής επιτρέποντας στον τοίχο να «αναπνέει», ρυθμίζει την εσωτερική υγρασία και αποτελεί φυσικό βακτηριοστατικό και μυκητοστατικό. Έτσι βελτιώνει την ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων. (σημ. αποροφ. Νερου κατ’ογκο)

Μειώνει το χρόνο και το κόστος της κατασκευής εφόσον επιτυγχάνεται μια έγχρωμη φινιρισμένη επιφάνεια καταργώντας την ανάγκη για βαφή των επιφανειών. Δε χρειάζεται συντήρηση αντίθετα με τις βαφές που ξεφλουδίζουν και αποκολλούνται απαιτώντας ανανέωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η τελική επιφάνεια πατινάρει με το χρόνο συμβάλλοντας στην ιδιαίτερη γοητεία του υλικού. Αν δεν επιθυμούμε την εξέλιξη της πατίνας ασταρώνουμε με διάφανο αδιαβροχοποιητικό υλικό. Έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και είναι κατάλληλο για εφαρμογές κοντά στην θάλασσα.

Χαρακτηριστικά


 • Κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 • Κατάλληλο για αρμολόγηση πέτρας για βοτσαλωτά δάπεδα, για πατητά δάπεδα και τοίχους
 • Κατάλληλο για εφαρμογές κοντά σε θάλασσα
 • Αντικαθιστά το ψιλό σοβά ή το μάρμαρο
 • Mέτριας κοκκομετρίας (μέγιστο 1,4mm)
 • Πάχος εφαρμογής 3-4 χιλιοστά
 • Απόδοση 8-12 m2/σετ ανάλογα με το πάχος εφαρμογής
 • Μηδενικές εκλύσεις πτητικών οργανικών συστατικών (VOC)
 • Οριακές θερμοκρασίες εφαρμογής από +5°C έως +35°C
 • Κατάλληλο υλικό για οικολογικές και βιοκλιματικές κατασκευές
 • Φυσικό βακτηριοστατικό και μυκητοστατικό
 • Επιτρέπει στον τοίχο να «αναπνέει»
 • Μειώνει το χρόνο και το κόστος της κατασκευής
 • Δε ξεφλουδίζει και έχει πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο

Τα προϊόντα Terrae είναι οικολογικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας εξηγήσουμε γιατί επιλέγουμε την οικολογική δόμηση, τα προτερήματα, το κοστολόγιο και για να λύσουμε κάθε απορία σας.

Χρώματα


Οδηγίες Εφαρμογής


Προετοιμασία

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στέρεο, συμπαγές, απαλλαγμένο από σαθρά και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ωρίμανσης του.

Εξασφαλίστε ότι το υπόστρωμα είναι καθαρό και απαλλαγμένο από σκόνες, άλατα και μούχλα.

Όπως σε κάθε είδους εφαρμογής σοβά συνίσταται το τρίψιμο του υποστρώματος με σκληρή μεταλλική βούρτσα για την αφαίρεση οικοδομικών υπολειμμάτων.

Φροντίζουμε για την διαβροχή του υποστρώματος πριν την εφαρμογή.

Διαδικασία Ανάμιξης

Το Terrae Κουρασάνι διατίθεται σε σετ από 4 σακούλες. Η μία σακούλα περιέχει το συνεκτικό υλικό και οι άλλες τρεις τα αδρανή του επιλεγμένου χρώματος. Για την προετοιμασία του μίγματος βάζουμε στο δοχείο ανάμιξης ή στην μπετονιέρα περίπου 16 λίτρα νερό και αδειάζουμε τις 4 σακούλες του σετ. Ανακατεύουμε στην μπετονιέρα ή με μηχανικό αναδευτήρα χαμηλών στροφών πολύ καλά, για περίπου 5 λεπτά, έως ότου επιτευχθεί ένα μίγμα ομοιογενές, παστώδες και χωρίς συσσωματώματα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό.

Πάντα αναμιγνύουμε ακέραια σετ για να εξασφαλίσουμε ομοιομορφία χρώματος. Χρησιμοποιούμε όλο το προϊόν που προετοιμάστηκε και δεν το προσθέτουμε στην επόμενη ανάμιξη.

Τοποθέτηση

Απλώνουμε με μυστρί ή μεταλλική σπάτουλα μια πρώτη στρώση πάνω στην βρεμένη επιφάνεια του υποστρώματος ασκώντας ελαφριά πίεση. Αν χρειάζεται εφαρμόζουμε ακόλουθες στρώσεις. Λειαίνουμε με τριβίδι, σφουγγάρι ή μεταλλική σπάτουλα ανάλογα με το επιθυμητό φινίρισμα.

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή σε κάθε αυτοτελή επιφάνεια πρέπει να μην διακόπτεται και να γίνεται σε ομοιογενές υπόστρωμα, ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Για σωστή ωρίμανση χρειάζεται ελαφριά διαβροχή τις πρώτες 24 ώρες.

Ο καθαρισμός των εργαλείων γίνεται με νερό πριν την σκλήρυνση του μίγματος.

Ακολουθείστε τυχόν κανονισμούς και ισχύουσες κατά τόπους νομοθεσίες.