Terrae Duro

Ο φυσικός σοβάς βασικής στρώσης TERRAE DURO είναι ένα υδραυλικό κονίαμα 100% φιλικό προς το περιβάλλον με μεγάλη ικανότητα διαπνοής της τοιχοποιίας και πολύ καλή πρόσφυση.

Χρησιμοποιείται ως πεταχτό, σοβάς βασικής στρώσης, κονίαμα χτισίματος και σοβάς μίας στρώσης.

Περιγραφή

Η σύνθεση του είναι βασισμένη αποκλειστικά και μόνο σε φυσικές πρώτες ύλες (φυσική υδραυλική άσβεστος NHL 3.5, φυσική ποζολάνη, υπέρλεπτο λευκό μάρμαρο, δολομιτικό ασβεστόλιθο, χαλαζία κ.α.), καθώς και σε φυσικές ανόργανες χρωστικές. Δεν περιέχει τσιμέντο, τοξικές ουσίες, πετροχημικά και πτητικά οργανικά συστατικά (0%VOCs)

Αποτελεί ιδανικό υλικό για οικολογικές και βιοκλιματικές κατασκευές.

Η φυσική του σύνθεση το καθιστά κατάλληλο και για την ιστορική αποκατάσταση κτηρίων καθώς είναι συμβατό με τα υφιστάμενα υλικά της αρχικής κατασκευής.

Εξασφαλίζει μεγάλη ικανότητα διαπνοής επιτρέποντας στον τοίχο να «αναπνέει», ρυθμίζει την εσωτερική υγρασία και αποτελεί φυσικό βακτηριοστατικό και μυκητοστατικό. Ετσι βελτιώνει την ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων. (σημ. αποροφ. Νερου κατ’ογκο)

Χάρη στον φυσικό υδραυλικό ασβέστη δημιουργεί ένα μίγμα με ιδιαίτερη πλαστικότητα κάνοντας πιο εύκολη και γρήγορη την διάστρωση του με μυστρί , αλλά και κατάλληλο για εφαρμογή με μηχανή σοβατίσματος.

Εφαρμογές

Είναι ιδανικό για χτίσιμο πέτρας ή τούβλων καθώς και αρμολόγηση χάρη στην ιδιαίτερη πλαστικότητα και ελαστικότητα του και καθιστά τα υλικά τοιχοποιίας (τούβλα ή πέτρα) εύκολα ανακυκλώσιμα.

Εχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και είναι κατάλληλο για εφαρμογές κοντά στην θάλασσα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σοβάς μίας στρώσης χωρίς να απαιτείται άλλο επίχρισμα για την προστασία του.

Χαρακτηριστικά

Τα προϊόντα Terrae είναι οικολογικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας εξηγήσουμε γιατί επιλέγουμε την οικολογική δόμηση, τα προτερήματα, το κοστολόγιο και για να λύσουμε κάθε απορία σας.

Οδηγίες εφαρμογής

Προετοιμασία

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στέρεο και συμπαγές απαλλαγμένο από σαθρά και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ωρίμανσης του.

Εξασφαλίστε ότι το υπόστρωμα είναι καθαρό και απαλλαγμένο από σκόνες, άλατα, μούχλα και οικοδομικά υπολείμματα.

Φροντίζουμε για την διαβροχή του υποστρώματος πριν την εφαρμογή.

Διαδικασία Ανάμιξης

Για την προετοιμασία του μίγματος αναμιγνύουμε ένα σάκο 25kg σοβά τελικής στρώσης με περίπου 5,5 λίτρα νερό. Πάντα αναμιγνύουμε ακέραια σακιά για να εξασφαλίσουμε ομοιομορφία χρώματος, Χρησιμοποιούμε όλο το προϊόν που προετοιμάστηκε και δεν το προσθέτουμε στην επόμενη ανάμιξη. Πρώτα βάζουμε το νερό στο δοχείο ανάμιξης ή στην μπετονιέρα και εν συνεχεία προσθέτουμε σταδιακά τον σοβά αναδεύοντας την μπετονιέρα ή χρησιμοποιώντας μηχανικό αναδευτήρα χαμηλών στροφών. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά έως ότου επιτευχθεί ένα κονίαμα ομοιογενές, παστώδες και χωρίς συσσωματώματα (τα πρώτα 1-2 λεπτά το μίγμα φαίνεται στεγνό, δεν προσθέτουμε νερό απλά συνεχίζουμε την ανάμιξη).

Τοποθέτηση

Απλώνουμε με μυστρί ή μεταλλική σπάτουλα μια πρώτη στρώση πάνω στην βρεμένη επιφάνεια του υποστρώματος ασκώντας ελαφριά πίεση. Αν χρειάζεται εφαρμόζουμε ακόλουθες στρώσεις. Λειαίνουμε με τριβίδι, σφουγγάρι ή μεταλλική σπάτουλα ανάλογα με το επιθυμητό φινίρισμα.

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή σε κάθε αυτοτελή επιφάνεια πρέπει να μην διακόπτεται και να γίνεται σε ομοιογενές υπόστρωμα ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Για σωστή ωρίμανση χρειάζεται ελαφριά διαβροχή τις πρώτες 24 ώρες.

Ο καθαρισμός των εργαλείων γίνεται με νερό πριν την σκλήρυνση του μίγματος.

Ακολουθείστε τυχόν κανονισμούς και ισχύουσες κατά τόπους νομοθεσίες.