Terrae Marmaron (φυσικός έγχρωμος σοβάς)

Ο φυσικός έγχρωμος σοβάς τελικής στρώσης Terrae Marmaron είναι ένα υδραυλικό κονίαμα 100% φιλικό προς το περιβάλλον κατάλληλο για φινίρισμα μέσης κοκκομετρίας και αντικαθιστά το τελευταίο στάδιο του σοβατίσματος (ψιλός σοβάς ή μάρμαρο) καθώς και το βάψιμο.

Μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε κάθε είδους τσιμεντοκονίαμα ή ασβεστοκονίαμα (για τοποθέτηση σε άλλου είδους επιφάνειες απαιτούνται κατάλληλα αστάρια ή/και πρόσθετα).

Περιγραφή

Η σύνθεση του είναι βασισμένη αποκλειστικά και μόνο σε φυσικές πρώτες ύλες (φυσική υδραυλική άσβεστος NHL 3.5, φυσική ποζολάνη, υπέρλεπτο λευκό μάρμαρο, δολομιτικό ασβεστόλιθο κ.α.), καθώς και σε φυσικές ανόργανες χρωστικές. Δεν περιέχει τσιμέντο, τοξικές ουσίες, πετροχημικά και πτητικά οργανικά συστατικά (0%VOCs)

Αποτελεί ιδανικό υλικό για οικολογικές και βιοκλιματικές κατασκευές.

Η φυσική του σύνθεση το καθιστά κατάλληλο και για την ιστορική αποκατάσταση κτηρίων καθώς είναι συμβατό με τα υφιστάμενα υλικά της αρχικής κατασκευής.

Τα χρώματα έχουν φυσικούς, γήινους τόνους και μια τελική επιφάνεια με ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα, με χρωματικές διαβαθμίσεις δίνοντας βάθος και ξεχωριστό χαρακτήρα στις επιφάνειες.

Εφαρμογές

Είναι ένα ευέλικτο υλικό που είναι κατάλληλο για διάφορα φινιρίσματα και τεχνικές.

Το ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα είναι συμβατό με παραδοσιακές και μοντέρνες εφαρμογές.

Εξασφαλίζει μεγάλη ικανότητα διαπνοής επιτρέποντας στον τοίχο να «αναπνέει», ρυθμίζει την εσωτερική υγρασία και αποτελεί φυσικό βακτηριοστατικό και μυκητοστατικό. Ετσι βελτιώνει την ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων. (σημ. αποροφ. Νερου κατ’ογκο)

Μειώνει το χρόνο και το κόστος της κατασκευής εφόσον επιτυγχάνεται μια έγχρωμη φινιρισμένη επιφάνεια καταργώντας την ανάγκη για βαφή των επιφανειών. Δεν χρειάζεται συντήρηση αντίθετα με τις βαφές που ξεφλουδίζουν και αποκολλούνται απαιτώντας ανανέωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η τελική επιφάνεια πατινάρει με το χρόνο συμβάλλοντας στην ιδιαίτερη γοητεία του υλικού. Αν δεν επιθυμούμε την εξέλιξη της πατίνας ασταρώνουμε με διάφανο αδιαβροχοποιητικό υλικό.

Εχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και είναι κατάλληλο για εφαρμογές κοντά στην θάλασσα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αρμολόγηση πέτρας.

Χαρακτηριστικά

Τα προϊόντα Terrae είναι οικολογικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας εξηγήσουμε γιατί επιλέγουμε την οικολογική δόμηση, τα προτερήματα, το κοστολόγιο και για να λύσουμε κάθε απορία σας.

Χρώματα

Οδηγίες εφαρμογής

Προετοιμασία

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στέρεο και συμπαγές απαλλαγμένο από σαθρά και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ωρίμανσης του.

Εξασφαλίστε ότι το υπόστρωμα είναι καθαρό και απαλλαγμένο από σκόνες, άλατα, μούχλα και οικοδομικά υπολείμματα.

Φροντίζουμε για την διαβροχή του υποστρώματος πριν την εφαρμογή.

Διαδικασία Ανάμιξης

Για την προετοιμασία του μίγματος αναμιγνύουμε ένα σάκο 25kg σοβά τελικής στρώσης με περίπου 5,5 λίτρα νερό. Πάντα αναμιγνύουμε ακέραια σακιά για να εξασφαλίσουμε ομοιομορφία χρώματος, Χρησιμοποιούμε όλο το προϊόν που προετοιμάστηκε και δεν το προσθέτουμε στην επόμενη ανάμιξη. Πρώτα βάζουμε το νερό στο δοχείο ανάμιξης ή στην μπετονιέρα και εν συνεχεία προσθέτουμε σταδιακά τον σοβά αναδεύοντας την μπετονιέρα ή χρησιμοποιώντας μηχανικό αναδευτήρα χαμηλών στροφών. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά έως ότου επιτευχθεί ένα κονίαμα ομοιογενές, παστώδες και χωρίς συσσωματώματα (τα πρώτα 1-2 λεπτά το μίγμα φαίνεται στεγνό, δεν προσθέτουμε νερό απλά συνεχίζουμε την ανάμιξη).

Τοποθέτηση

Απλώνουμε με μυστρί ή μεταλλική σπάτουλα μια πρώτη στρώση πάνω στην βρεμένη επιφάνεια του υποστρώματος ασκώντας ελαφριά πίεση. Αν χρειάζεται εφαρμόζουμε ακόλουθες στρώσεις. Λειαίνουμε με τριβίδι, σφουγγάρι ή μεταλλική σπάτουλα ανάλογα με το επιθυμητό φινίρισμα.

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή σε κάθε αυτοτελή επιφάνεια πρέπει να μην διακόπτεται και να γίνεται σε ομοιογενές υπόστρωμα ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Για σωστή ωρίμανση χρειάζεται ελαφριά διαβροχή τις πρώτες 24 ώρες.

Ο καθαρισμός των εργαλείων γίνεται με νερό πριν την σκλήρυνση του μίγματος.

Η εφαρμογή σε κάθε αυτοτελή επιφάνεια πρέπει να μην διακόπτεται και να γίνεται σε ομοιογενές υπόστρωμα ώστε να επιτυγχάνεται ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Φροντίζουμε για την σωστή ωρίμανση του σκληρυμένου προϊόντος διατηρώντας το υγρό για τις πρώτες 24 ώρες.

Ο καθαρισμός των εργαλείων γίνεται με νερό πριν την σκλήρυνση του προϊόντος.

Ακολουθείστε τυχόν κανονισμούς και ισχύουσες κατά τόπους νομοθεσίες.